Kotlety -> recykling z zupy:)

 

Składniki:

 

  • ¾ Szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • Warzywa z zupy gotowane:
    Marchew, seler, pietruszka korzeń, 4 różyczki brokuła
  • Cebula
  • 4 łyżki ugotowanej soczewicy lub ciecierzycy, czy innej fasoli;)
  • Kumin
  • 1 łyżka podprażonego słonecznika
  • Szczypta mielonej kolendry
    Sól, pieprz, majeranek

 

Wykonanie:

Wszystko profesjonalnie zmiażdżyć za pomocą blendera:)

Na koniec dodać przyprawy, słonecznik i podprażoną cebulę na maśle klarowanym. Chwilkę blendować, przemieszać i uformować kulki – kotlety.

Piec w 180’C ok 30min.

ps. ja obtaczałam w bułce tartej, którą sama sobie starłam, ale jak ktoś chce gluten free to obejdzie się bez tego:) Podawać z surówką z czerwonej kapusty – pycha!!!

Dodaj komentarz