Kotlety -> recykling z zupy:)
Składniki:
- ¾ Szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- Warzywa z zupy gotowane:
Marchew, seler, pietruszka korzeń, 4 różyczki brokuła - Cebula
- 4 łyżki ugotowanej soczewicy lub ciecierzycy, czy innej fasoli;)
- Kumin
- 1 łyżka podprażonego słonecznika
- Szczypta mielonej kolendry
Sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
Wszystko profesjonalnie zmiażdżyć za pomocą blendera:)
Na koniec dodać przyprawy, słonecznik i podprażoną cebulę na maśle klarowanym. Chwilkę blendować, przemieszać i uformować kulki – kotlety.
Piec w 180’C ok 30min.
ps. ja obtaczałam w bułce tartej, którą sama sobie starłam, ale jak ktoś chce gluten free to obejdzie się bez tego:) Podawać z surówką z czerwonej kapusty – pycha!!!