Chciałam Was zaprosić do zapoznania się z pysznym przepisem. Sałatka, którą chcę Wam polecić, jest bardzo odżywcza, i na dodatek pomieści domowe „resztki”.

To kolejny przepis na kuchenny recykling. Sałatka ta jest doskonałym posiłkiem na śniadanie, czy kolację.

Polecam:)

By powstała pyszna sałatka potrzebujemy:

  • komosa ryżowa – szklanka ugotowanej quinoa (przed ugotowaniem ok 1/2 szkl)
  • tuńczyk 120g w sosie własnym ze słoika (ostrożnie z rybami z puszki:) )
  •  gotowana marchewka (z zupy )
  • cebula
  • papryka czerwona 3 plastry
  • soja 2 łyżki z zalewy (może być też ciecierzyca, czy zwykła fasola biała, lub czerwona)
  • natka pietruszki
  • sezam łyżka
  • olej

Wykonanie:

Komosę należy ugotować. Marchewka jeśli ugotowana to pokroić, jeśli surowa to również pokroić i wrzucić na gorący olej, dołożyć tam pokrojoną paprykę, cebulę, sezam, wszystko dusić ok 7 minut. Połączyć z komosą, tuńczykiem, soją i natką pietruszki. Wymieszać i sałatka gotowa:)

Mam nadzieję, że Wam będzie również tak bardzo smakowało jak mi:) Bardzo polecam włączyć komosę do swojego menu, zawiera aminokwasy egzogenne, które musimy dostarczać do swojego organizmu zewnątrz. Komosa zawiera wszystkie!!! Także serdecznie polecam, dodatkowo jest produktem nie zawierającym glutenu.

Smacznego!

Dodaj komentarz