Lubicie bigos? Ja baaardzo!!! Zapraszam Was po mój sprawdzony, dobry ba! doskonały przepis 😉

Smacznego 🙂

 

Składniki:

  •     kapusta kiszona – 500g
  •     liść laurowy – 5 sztuk
  •     ziele angielskie – 10 ziarenek
  •     przecier pomidorowy 100g
  •     grzyby – 10 sztuk podgrzybków
  •     mięso wieprzowe (ew.boczek) 100g
  •     cebula, pieprz, sól

Wykonanie:

Kapustę zalewam litrem wody. Dorzucam liście i ziele, oraz grzyby. Po 2h gotowania dorzucam przecier, mięso (które wcześniej przez 3 minuty obsmażam na maśle klarowanym lub smalcu, boczek wytapiam na suchej patelni), dodaję cebulę.Gotuję do miękkości, odstawiam. Następnego dnia gotuję jeszcze godzinę.

Smacznego:)