Chciałam Was zaprosić do zapoznania się z pysznym przepisem. Sałatka, którą chcę Wam polecić, jest bardzo odżywcza, i na dodatek pomieści domowe „resztki”.
To kolejny przepis na kuchenny recykling. Sałatka ta jest doskonałym posiłkiem na śniadanie, czy kolację.
Polecam🙂
By powstała pyszna sałatka potrzebujemy:
- komosa ryżowa – szklanka ugotowanej quinoa (przed ugotowaniem ok 1/2 szkl)
- tuńczyk 120g w sosie własnym ze słoika (ostrożnie z rybami z puszki:) )
- gotowana marchewka (z zupy )
- cebula
- papryka czerwona 3 plastry
- soja 2 łyżki z zalewy (może być też ciecierzyca, czy zwykła fasola biała, lub czerwona)
- natka pietruszki
- sezam łyżka
- olej
Wykonanie:
Komosę należy ugotować. Marchewka jeśli ugotowana to pokroić, jeśli surowa to również pokroić i wrzucić na gorący olej, dołożyć tam pokrojoną paprykę, cebulę, sezam, wszystko dusić ok 7 minut. Połączyć z komosą, tuńczykiem, soją i natką pietruszki. Wymieszać i sałatka gotowa:)
Mam nadzieję, że Wam będzie również tak bardzo smakowało jak mi:) Bardzo polecam włączyć komosę do swojego menu, zawiera aminokwasy egzogenne, które musimy dostarczać do swojego organizmu zewnątrz. Komosa zawiera wszystkie!!! Także serdecznie polecam, dodatkowo jest produktem nie zawierającym glutenu.
Smacznego!