Chciałam Was zaprosić do zapoznania się z pysznym przepisem. Sałatka, którą chcę Wam polecić, jest bardzo odżywcza, i na dodatek pomieści domowe „resztki”.

To kolejny przepis na kuchenny recykling. Sałatka ta jest doskonałym posiłkiem na śniadanie, czy kolację.

Polecam🙂

By powstała pyszna sałatka potrzebujemy:

  • komosa ryżowa – szklanka ugotowanej quinoa (przed ugotowaniem ok 1/2 szkl)
  • tuńczyk 120g w sosie własnym ze słoika (ostrożnie z rybami z puszki:) )
  •  gotowana marchewka (z zupy )
  • cebula
  • papryka czerwona 3 plastry
  • soja 2 łyżki z zalewy (może być też ciecierzyca, czy zwykła fasola biała, lub czerwona)
  • natka pietruszki
  • sezam łyżka
  • olej

Wykonanie:

Komosę należy ugotować. Marchewka jeśli ugotowana to pokroić, jeśli surowa to również pokroić i wrzucić na gorący olej, dołożyć tam pokrojoną paprykę, cebulę, sezam, wszystko dusić ok 7 minut. Połączyć z komosą, tuńczykiem, soją i natką pietruszki. Wymieszać i sałatka gotowa:)

Mam nadzieję, że Wam będzie również tak bardzo smakowało jak mi:) Bardzo polecam włączyć komosę do swojego menu, zawiera aminokwasy egzogenne, które musimy dostarczać do swojego organizmu zewnątrz. Komosa zawiera wszystkie!!! Także serdecznie polecam, dodatkowo jest produktem nie zawierającym glutenu.

Smacznego!